Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ambivalens



Befriande insikt
att inte längre behöva söka
det som ändå inte finns

Kvävande sorg
över att inte kunna få
hjärtats brinnande längtan tillfredsställd




Fri vers av Jojo
Läst 552 gånger
Publicerad 2005-11-28 09:03



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Det var denna text jag bokmärkte för att kunna återkomma till för mer genomtänkt kommentar ...

Titeln är utsökt välvald till innehållet!
Den första delen känns för mig som en naturlig självklarhet så som jag tar till mig den mening som dina ord förmedlar till mig ...
Den andra delen är jag lite mer kluven inför - det jag tar till mig av det som vid första genomläsningen förmedlas känns så innerligt sant hur smärtsamt sorglig iakttagelsen än är ... Men den känsla som sedan smyger sig på är den att det kanske, kanske skulle tillföra helhetens för mig önskvärt mer balanserade mening med en avslutande tredje del som borde andas en mer positiv utblick inför tiden därefter när sorgen klingat ut ...

Samtidigt när jag nu läser det jag skrivit i denna kommentar, finner jag de två delarna av den helhet som förmedlas i sin nuvarande form lever upp till det jag själv önskar få ut av de skrivna ord jag läser - Stark beröringsgrad som väcker känslor som får tankarna att väckas till liv och hamna i full konfrontation med sinnenas motstridiga respons ...

Vem texten talar till framgår inte - men det som förmedlas förmedlas som om vore det ett objektivt iakttagande av ett skeende så som författarjaget subjektivt upplever det ...
2005-11-30

  Dagg
Ambivalen var det ja! MYCKET bra beskrivet över alla de insikter som man till slut tvingas ge efter för. Phu, svårt att ge konstruktiv kritik när jag tycker att den är så solklar!

Kanske skulle du kunna fylla ut den första raden lite. Jag vet att detta är diktskrivning och regler är till för att brytas, men jag skulle ändå vilja ha ett ett verb där någonstan, för det krockar lite för mig med andra raden. Men det kan ju också hända att jag överanalyserar där. Det är en yrkesskada (ska bli svenskalärare haha)
2005-11-30

  Cinemiracle
Insikt, syster! Fast om jag uppfattar det hela rätt - vilket ju ingalunda är säkert - vill jag ändå protestera pyttelite. För jag tror att ett brinnande hjärta finner vad det söker till slut. Om det brinner tillräckligt, vill säga och verkligen vet vad det är det söker ;-) Så ambivalensen är kanske ingen ambivalens, utan ett steg mot djupare insikter om vad längtanslågan egentligen är? (Ursäkta flummet) ;-)
2005-11-28

    Mejja
Åh så vackert ordform i denna! Precis så tudelat kan känslorna vara. Å ena sidan så.... Ja känslorna går ofta genom varandra och är inte alltid så lätt att sära på.
2005-11-28

  Nichlas
Vacker dikt !
2005-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo