Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En jävla söndag

1.
En jävla söndag och en klump i magen
Ett hjärta hamrar sönder sitt
och sin nästes bröst

Jag vaknar bland mjuka lakan
som faller under kategorin gemensamma ägodelar

Jag tittar på den fine
och ute i köket har en ny blomma slagit ut

Sen kommer krisen
och fan att jag inte kan lita på mig!
verkligheten har satts ur spel
pannkakorna sväller i magen
katten är den enda som har vett
att bara ägna sig bara åt det primära

Ned på köksbordet droppar tårar
den fine säger många bra ord
han säger att jag luktar mandel
och att inget är definitivt

Jag vet att båda undrar hur det skulle vara om

Livet är kort men ända långt
prylar är bara prylar ändå

2.
Utanför Mekkas fönster
ser jag alla men ingen
ser mig

Jag undrar var fan mina skor klämmer
och om man skulle kunna hoppa in
i någon annans kläder
som den där lappkillen i läder

Min stickning är greppbar:
2rb tills, 3r, 2r, 1omsl, 1r, 1omsl många många gånger
och jag är lustig jag som gräver gravar
som jag inte kan förklara
och ibland pratar jag om trångmål

Vissa ord borde sägas andra kanske inte och jag har aldrig fattat gränserna och det är svårt att sätta punkt men ibland måste man.

Och hjärtat bankar kanske

Jävla söndag här mitt Mekka
alla drickar kaffe med en vän
alla pratar om livet
alla tycker det är svårt ibland
alla har precis gjort advent
alla var på bio igår
utom dom som såg film på sitt hemmabiosystem med surround och flatscreen för har man ett sånt går det ju lika bra att poppa popcorn och kolla hemma det blir ju värsta efferkterna ändå.

alla har någon som bryr sig
alla har gjort bort att köpa några julklappar
alla har en mobiltelefon

Men det är bara min som ringer
för att jag skall få veta
att farfar är död.




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 806 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-28 10:25



Bookmark and Share


  Caroline Lundström
Mycket bra skrivet!
2007-08-16

    pladask
neej! kände jag på slutet.

innan så kände jag mer en annalkande känsla av att allt inte stod rätt till. ...och att det var lite kul att känna igen miljön.
2006-12-03

    stockhausen
sorglig.

trodde det skulle vara en blinkning till godards
"en jävla weekend"

sad
2005-12-21

  Malla
Oj, vad vackert! Känner igen mig i svårigheten med att hålla inne orden... Sista meningen slog mig verkligen i magen....ledsamt. Ha det bra
2005-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck