Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det värker gamle vän

Det har värkt den sista tiden
jag har glömt för mycket

Imorse när jag vaknade
var jag till bredden fylld med tomt

Jag kan sakna dig vän
och ibland kan jag skratta som du

Var sjätte månad
upprepar jag adressen

Utifall att om någongång det skulle hända att

Jag har gått vidare här i min värld
jag tycker nog att den är ljusare nu

Förlåt mig för hur jag var
när jag hälsade på i din.




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 643 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-22 14:33



Bookmark and Share


  Anna Grå
Det är vackert, vackert, rörande. Jag får en skir känsla, lite som en vit spetsgardin eller ett tunt lager florsocker som lägger sig över dina ord. Romantiskt på något nytt outnött sätt. Det är svårt att beskriva detta utan att låta som en galning.
2005-10-26

  Anders Bek
Mycket bra! Koncentrerad, med flera strofer som fångar de där tillstånden man (tyvärr) ofta känt men inte formulerat (åtminstone inte så här enkelt och på pricken). "Till bredden fylld med tomt", och att upprepa adressen...
Känsligt utan att bli för privat (och därmed slutet).
Berör med lätt hand. Snyggt.
2005-06-22

  Eyglo
Den här tycker jag om. Nostalgisk men endå ganska ljus och possitiv.
2005-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck