Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i versmåttet Fornyrdislag, som är hämtat ur islänsk medeltidsdiktning och återfunnet på svenska runstenar. (8 rader, två betoningar/ rad och alliterationer)


Så somnade sonen

Så somnade sonen
tätt intill modern
andetagen blott anande

Och den lilles liv
sköt genom bröstet
på den förstfödda

Som stod intill stilla
i avgrundsdjup avund




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 629 gånger
Publicerad 2005-05-14 20:38



Bookmark and Share


  Anna Grå
Jag tycker om din historiska anknytning (eller vad man ska kalla det) som du har i fler dikter, Älgfesten t.ex. Just den här påminner mig tematiskt om Sara Lidmans "Oskuldens minut" som jag precis läste ut. Av någon, av mig än inte utredd, anledning tänker jag på Lidman då och då när jag läser dina dikter. Inte för att ni är särskilt lika tror jag, men det finns något som ni har gemensamt. Förmågan att formulera sig träffsäkert kanske. Kanske finns det ett västerbottniskt sätt att skriva som du prickar in, men det låter jag vara osagt för jag litar inte på kategoriseringar av författare.

Bra skrivet hur som helst. Sara Lidman skulle bli stolt över att jämföras med dig ;)
2005-11-14

  David Liderfelt
Häftigt. Svårt med fast former tycker jag. Och konkurrensen mellan två syskon så grym och så naturlig.
2005-07-08

    Bror
Grymt snyggt skrivet.
Upplägget är bedårande (isländskt sadu?)
och ditt sätt med orden är med fantastisk precision.
"Och den lilles liv, sköt genom bröstet"
- klockren mening.

PS: ska det stå "angrundsdjup"? eller menar du "avgrundsdjup"? DS

F ö jättefint.
2005-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck