Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älgfesten

Av märkliga minnen från förr
målas bilder

Av gödda grisar
som försvann bland höstlöv
framför barnaöon
inte våta
inte gråta
namnen övertogs ändå
av nya nästa vår

Grisslakt tätt följd av älgjakt
och älgfest därpå

Tore tog ett, tu, tre järn
fyllde ett fälgskydd
med kött och käkade
med yxan och yr
föll han snart baklänges
vapnet stappade
en centimeter åt vänster

\"Där satt den\"
garvade gubbarna
ungarna gapade och grät

\"vadå vikingakomplex\"
suckade SturesEvan
\"så stäng du åt snattran\"
gormade gubbarna

Ett fruntimmer
utan humor
hade stundom
nog så svårt
att göra sig förstådd

Då som nu




Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 612 gånger
Publicerad 2005-03-14 16:53



Bookmark and Share


  Anna Grå
Ja, man kan bara le. Tidlöst tema. "Ungarna gapade och grät" älskade jag. Ett fälgskydd med kött, vet du vilka bilder du skapar? Du är otrolig. Ett gott skratt fick jag. Denna dikt ska följa mig idag.
2005-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck