Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyponros

Kring nyponrosens dal
där vill jag gå ett tag
få känna goda dofter
med vinden blåsa svag

Jag njuter av det livet
som platsen bjuder på
där lyser ständigt solen
från himmel som är blå

Där växer nyponbuskar
så ståtliga på rad
med knoppar så röda
bland grönfärgade blad

Där spelar fågelsången
en ton som havets brus
den rundar atmosfären
med vindens milda sus

I sommarvädrets stund
de blommar ut så glatt
en skönhet så betaglig
så man blir nästan matt

De står där och bugar
när det är soligt väder
jag tycker de är vackra
med sina rosa kläder

I stunder som är svåra
jag dricker rosens dryck
den smakar så behagligt
och är ej någon nyck

Till nyponrosens glädje
jag ofta längtar till
när höstrusket frodas
då är det dit jag vill




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 505 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-22 12:08



Bookmark and Share


  Linnéa Lindblom
Vackert... Jag tycker att jag kan känna rosornas doft när jag läser din text. Du förmedlar så fint den kärleksfulla relationen du har till nyponbusken och extasen man kan känna på sina speciella platser, väldigt intressant. Det är roligt att läsa rim och väldigt annorlunda mot hur de flesta skriver idag, du gör det väldigt bra.
2010-10-31

  vargtass
Där skulle jag vilja befinna mig, Mycket positiv text.
2010-10-29

    Bodil Sandberg
Så underbart fint!!
där i nypondalen ville man förbli
varma applåder vackraste poesi!!
2010-10-24

  mare VIP
Mycket fin läsning
2010-10-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Absolut den längar
jag också till dit jag
vill, inget doftar som
den min vän! Så fint
beskrivet!
2010-10-23

  anits VIP
Mycket vackert målar du
dina rader med vackra ord
2010-10-22

  Marja-Liisa Koski VIP
Härligt. Jag känner dofterna.
ML
2010-10-22

  blaite
Vackert kan nästan känna dofterna från 80-talets glansdagar
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO