Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att förlora en hund och att våga gå vidare.


Snö

Idag föll första snön sedan du försvann.

Jag hörde andra glädjas åt det vita fluffet men allt jag kunde tänka på var hur glad du skulle ha blivit.
Hur lycklig du var varje morgon då du upptäckte att det låg snö på marken, du rullade vilt i den, du åt av den, grävde i den och suckade nöjd.

I april i år var senast det låg snö på marken och också sista gånge du fick uppleva det. Den 22:e för att vara exakt.

Många snöfall kommer att komma och tid ska passera som gör gapet emellan oss allt större. Det kan bara gå åt ett håll, aldrig tillbaka.

Jag har gjort något stort min älskade flicka, jag har släppt in någon annan. Jag vågade. Han tycker om snö precis som du men idag fick jag tårar i ögonen när han skuttade runt och lekte i den för jag tänkte på dig.
Han tycker om att ligga med nosen vid mitt öra och han ser på mig med kärlek i blicken, en blick jag ännu inte är redo att möta fullt ut.

Han är en collie, en dyr renrasig en med många fina papper du aldrig haft men ändå kommer du alltid att vara värd så mycket mer i mina ögon.
För mig var du dyrast i världen, vackrast och bäst.

Jag älskade dig.




Fri vers av Suz
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-22 22:11



Bookmark and Share


    AA VIP
Vackert skrivet om saknad. Hunden är människans bästa vän. // AA
2010-10-22

  Citronsocker
"Det kan bara gå åt ett håll, aldrig tillbaka."
Så sant som det är skrivet. Så är livet och så är döden. Det låter väldigt äkta det du skriver, som om det vore baserat på en sann historia. Jag har en katt, min första egna katt och jag har haft henne i ungefär två månader nu. Jag tycker så mycket om henne och har svårt att hantera tanken att jag kanske en dag kommer att leva ett liv utan henne...

"Jag har gjort något stort min älskade flicka, jag har släppt in någon annan."
Detta var också en rad jag fastnade för, en rad som talade väldigt starkt till mig. Man tror inte att det ska gå, men det går. Det blir aldrig samma sak, men det går. Ingen kan ersätta någon annan. Men man behöver inte fortsätta att leva i ensamhet efter att ha förlorat någon.

Det här tar jag med mig i hjärtat, mycket fint skrivet!
(Blev faktiskt berörd till tårar, men säg inget till någon:))
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Suz