Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad det är svårt med rubriker ibland..
nu får det vara som det är.




Det går en man.


Det går en man i mina skor
och han bär dem med bravur,
höstvädret är så mycket varmare för honom
än för barfota pojkar 
utan tur.

Går det en man eller en till,
kommer de och går
gör du som du vill?

Det går en man i mina spår
han går dem väl och bra mycket längre 
med all rätt,
om han nu får.

Han kanske sitter grunnande på ett spår
eller en vagn, eller bara står.
Men ni är där i vilket fall
som minst två,
med tättryckta axlar
i Götet pendlar man i de(t) blå.

Det går en man
med dig ihand,
där går mitt allt
eller tjaa mitt mycket,
där gick mitt liv,
min vän, mitt motstycke.

"Nu kan du få mig så lätt"
- som någon sa.
Ska jag få dig för svårt,
eller ens inte alls då?
Är det rimligen ömsesidigt
att ensam dansa vals
när det krävs två?

Det går en man
som kunde varit jag...




Fri vers av john ekström
Läst 701 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-24 14:28



Bookmark and Share


  Veronic@
Gillar ditt sätt att förmedla i rim, vackert
2011-03-01

  swimsus@gmail.com
Jag gillart! Känslan, liknelserna och även titeln. ;)
2010-11-22

  stenen/ Yv Ericsson
ja precis så man uppfattar sig själv? jag kan gilla rim, snyggt!
2010-11-20

  wildrose
Du vill visst inte att man ska applådera, men jag APPLÅDERAR
2010-10-24
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström