Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han och hans bror


du kan inte veta
ska inte heller
veta
hur
pappa tar sig fram ibland

det viktigaste
är alla lasersvärd
och fotbollsskor
och läderkulorna
i hallen
och varma
skor nu och
vantar nu
aldrig frysa aldrig blöt
alltid blöt

och där i baksätet
alla dom där frågorna
som ingen normal människa skulle tänka
och du är normalast av dom alla
och frågorna dom viktigast som kan ställas
och hur jag aldrig har några bra svar
och hur du sitter tätt samman
och ser rätt igenom mig

jag tänker
varför ska den här världen
få ta dig en dag

jag ska ge dig
det bästa du ska behöva
för att skydda dig
och din bror
-men Boys
ni måste leva den själva

sån är lagen

jag säjer till din mamma
på baksidan av varje mynt
finns avtrycket
av ett barn

dom mynten finns
hos alla människor
men ingen har
dom här pojkarna
i sin plånbok


och ert ömsinta
-godnatt pappa





Fri vers av Urban Dafteke
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-28 10:35



Bookmark and Share


  Vingklippt Fågel
Jag har redan kommenterat, men jag ville bara säga igen att det här förstör mig ju nästan. Fy helvete vad bra-
-men Boys
ni måste leva den själva
2010-10-29

  Fransisca Ferlin
Den här är så bra att jag blir stum. Du har varenda rad mitt i prick, varenda vändning är precis där den ska vara ändå är den inte förutsägbar. Det här är något av det bästa jag läst på mycket mycket länge. Nytt bokmärke.
2010-10-28

  Grå
Fantastiskt! Riktigt, riktigt bra!
2010-10-28

  Vingklippt Fågel
Helt j***a underbar. Jag kände mig som ett barn på nytt och som den pappa jag kanske kommer att bli en dag samtidigt. Det här var ju helt otroligt.
2010-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Urban Dafteke
Urban Dafteke