Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månens gåtfullhet

Du måne där i mörkret
så ofta rund och glad
du lyser så begärligt
där över land och stad

Du delar dina minnen
med oss här på vägen
ditt sken är lite gåtfullt
likt uttryck i en sägen

I det vi kallar rymden
har du ett särskilt ljus
det väcker liv och lust
en sorts förföriskt ljus

Du leder oss i mörker
så vi kan hitta rätt
på dig du kära måne
blir man aldrig mätt

Tolv gånger om året
vet jag att du har fest
då är du ej berusad
men ändå vet du bäst

Du lyser över jorden
högt från din himmel
du känns som en profet
i vintergatans vimmel

På dig kan man lita
din vänskap inger frid
av alla är du omtyckt
och ger till oss din tid

Du måne där i mörkret
din kärlek den är stor
det visar du på natten
kring jorden där vi bor




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 774 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-28 12:20



Bookmark and Share


  Patrik Orion Sten
Härlig rytm i denna, som en sång! Jag älskar månen, den inger en trygghet där på himlen:) Väldigt vacker!
2010-10-29

  Mr Lindemann VIP
JA, MÅNEN kan ses från olika perspektiv

Ett är förstås det poetiska
Vilket gör sig bra, då den återger solens ljus, precist. Där får vi då som jordbefolkning njuta av ljuset som kommer, så att säga från andra hand. Third hand, lär det ju inte vara
2010-10-29

  vargtass
En helt underbart vacker dikt att läsa!!
2010-10-29

  anits VIP
Vackra rader till en måne som lyser
upp höstmörkret emellanåt
2010-10-28

    Bodil Sandberg
Så underbart fint om vår älskade måneherde!!han som lyser upp vägen i den kalla höst och följer oss på färden med sin omistliga tröst!
applåder bedårande vacker poesi!!
2010-10-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO