Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

huvudlös morgon

 

jag anar något mjukt i sängen i gryningstimmen

lite fluff, kalufs?

så känner jag en hand i min

jag tror först det är ett av dagisbarnen som vi glömt lämna

men så ser jag att han har ju en manlig torso

men varför har du inget huvud? säger jag

då sätter han på det

det är monteringsfärdigt med snäpplås

men du har ju två munnar?

han fixar det också med en enkel touch-screen-gest

och två näsor?

och inga ögon?

 

ögonen är påmålade och jag vill inte leka längre

 




Fri vers av Nanna X
Läst 572 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-31 04:13



Bookmark and Share


    Trast
Fascineras en aning av denna. Underligt surrealistiskt och nära på en gång.
2010-11-07

  TrollTörnTrappan VIP
Den här är också bra. Man kan få för sig hur du leker med dockor, likaväl som att det är en adekvat symbolisering av en verklig man.

Gillar mest föreställningen om det ännu ej ihågkomna dagisbarnet, som om barnets huvudroll är att vara på dagis, och därtill en lite yrvaken teori (emedan ni borde redan ha varit vakna ifall ni hade glömt bort barnet...?).
2010-10-31

  Catharina Edin VIP
Känns som en dröm, detta - en sannfärdig mardröm -
2010-10-31

  Tillbringaren VIP
Suveränt skrivet!
2010-10-31

  Lavinia Röd
Ja, huvudlösa män som inte ser ska man akta sig för, framförallt i sängen har jag hört ;)))) Härlig dikt som påminner om en dröm...Applåd!
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X