Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vandring i landet utanför

Återigen i vaket tillstånd, dessutom känner en gnutta frid
från nedstämdhetens plågor, från orons kroniska strid
har öppnat mina ögon efter obeskrivligt hård natt
genomblöt av svett går mina tankar åter till drömmarnas demoner, erinringar av deras olustiga beläten och obehagliga skratt

vattnet i glaset, ljummet, ger mig en liten styrka efter vätskeförlusten
myriader av tankar går runt i mitt huvud, blir av med resten av musten
men orkar ändå kliva upp ur sängen, sliter av det överfuktade lakanet av britsen
försöker samla mig, går en vända, och tänker, vad är vitsen

varför, när tar det slut, tar det slut, är det slut, vill jag slut
men innerst inne vill jag UT
från detta kvalmiga ställe som skrämmer mig, inte bara ifrån stället där jag bor,
utan jag vill långt härifrån, så långt jag kan komma i mina nötta skor

men vem kan springa iväg från problem som sitter fast i ens kropp
fastnaglade där, längst upp i min huvudknopp
därinne irrar tankarna, oron, drömmarna varje levandes stund
i räknade timmar och minuter, varendaste sekund

tänker - bättre jag flyr än illa fäktar
men ... jag smäktar...
efter att få komma loss från overklighetens piskande rapp
men ... tiden är knapp

jag vet att Du är här, och kämpar för att få kontakt
och jag vet vad Du har lovat och sagt
men jag måste över denna fasansfulla rankiga hängbro
och för att kunna det så måste jag få tillbaka min styrkta tro

för genom mörka springor lyser hoppets sken
men så avlägset, matt är jag och så slitna av lång vandring är mina ben
jag måste igenom alla hinder och ta de rätta kliven
men så mycket återstår….. men jag måste bära min börda med
den styrka som från början åt mig var given



© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-31 22:04



Bookmark and Share


  Maria T
Jag ropar för dig
om en högre och ljusare dag
än den som din ångest dig gett
O, Gud det är jag som ropar
om lindring och tröst
2010-11-07

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene.
Missade denna då jag var i Tividen då den tillkom.
Jag fortsätter att stå med Dig tills Du kommer igenom den mörka tunneln.
En stor och varm kram!
2010-11-07

  Eva Helene VIP
Ingen lätt vandring där i landet utanför. Du beskriver den så väl.
2010-11-01

    maija tuori
jag känner stark empati ... du får en stor björnkram
från mig /maija
2010-11-01

  anits VIP
Mycket bra skrivet om allt det svåra
och ångestladdade, men jag kan ana
ett visst hopp i dina slutrader en text
som är mycket igenkännande
2010-10-31

  aol
drypade ångest som längtar ljuset att få ro så gripnde berörande skrift, om ändå ett hopp
2010-10-31

  arja savela
Smärtsamt att läsa men så väl skrivet! Jag vakar nätterna igenom, vet nog ganska väl vad du går igenom,kära vän!
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP