Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är det snart allhelgona ,och jag har gjort ett hjärta som jag ska lägga på mammas och pappas grav. Det är så många människor man mött som man aldrig får träffa igen.


Längtans land

längtan är något jag alltid ska bära
den ligger där som en tagg i mitt bröst

Vid allhelgona saknar jag döda, kära
som en gång var hos mig och gav mig tröst

och ensamma nätter och gråtunga dagar
tvingar min längtan att söka ett land

som liknar blänkande glimmande sjöar
och ändlösa hav i mitt samarkand

där ville jag smekas av renande vågor
som sköljde bort mina smärtande sår

Och renad och hel skulle jag möta
en soldränkt strand och en hoppfull vår

längtan är något jag alltid ska bära
den är som att jaga en flyende hind

ibland får jag en glimt av dens öga
innan den är borta snabbt som en vind

När jag tittar på bilder med de jag saknar
när jag tänder ett ljus på någons grav

kan min längtan få ro och smärtan lätta
innan hinden ibland träden ger sig av

och ensamma nätter och gråtunga dagar
kan jag drömma mig bort till mitt samarkand

och bada i renande lugnande vågor
i mitt drömda förlovade land.......




Fri vers av Lotta Eng
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-01 00:25



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Vilken vacker dikt gillar ordflödet val av ord och budskapet en dikt att njuta av
2010-11-07

  vargtass
Mycket vacker och berörande om de människor som inte finns vid vår sida idag, men vi slutar inte att älska och tänka på dem varje dag för det.
De stannar föralltid kvar i våra hjärtan.
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Eng
Lotta Eng