Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte i gryningen

Jag var i det varma förlovade landet
Vågorna slog mot stranden nedanför

Jag vaknade av att solbrännan sved
och av att en solstrimma rörde min kind

Jag tog på mig en klänning och gick ut
Det kändes skönt att möta dagen

Många av hotellets gäster sov
och det var för tidigt för frukost

Jag såg en man som letade i soporna
på hotellets bakgata, han såg trasig ut

Jeansen var fransiga och tröjan smutsig
Jag stannade, då reste han sig upp

Han tittade på mig med bruna trötta ögon
ansiktet var vackert, jag kände mig generad

Han hade ett stort ärr på högra kinden
men var inte mindre vacker för det

Jag hälsade och var på väg därifrån
när han hejdade mig, snälla sa han

Nej jag har inga pengar på mig sa jag
Jag tigger inte sa han men berätta inte

Berätta inte vad då? Undrade jag
Säg inte att jag letar bland soporna

Nej, det ska jag inte svarade jag och gick.
Jag kan ännu se hans bruna ögon

Varje gång jag bläddrar i en glättig
rese katalog...





Fri vers av Lotta Eng
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-07 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lotta Eng
Lotta Eng