Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var på soptippen här om dagen, oh! vad mycket skräp det finns, vart tar det vägen? Fick lite inspiration till .............


Sopor

Konserver och mjölkpaket
där ligger i en röra
en telefon av bakelit
som aldrig mer kan störa

Gräs och torra grenar
som borde bli kompost
vid en gammal cykel
prydd med ivrig rost

Ett Gunnebostängsel
diskborstar av plast
en gammal segelbåt
utan linor och mast

En bunt med broschyrer
med extrapris på fisk
att vandra bland bråten
görs nog på egen risk

Ett trädgårdsbord
och järnskrot i en låda
på soptippen de ligger
för alla att beskåda

En trasig tvättmaskin
vid brädor från ett stall
ett fordon som är lastat
med hushållsavfall

Lump täcker marken
bland kläder och skor
på sopstationen rör sig
råttor som där bor

Sopor bär problem
på sin sista färd
sakta de förmår
att erövra vår värld




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1136 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-01 09:55



Bookmark and Share


  thyra
...om skall det naturligtvis vara :)
2010-11-02

  thyra
Underbara rim och fint berättat och sopor!
2010-11-02

    ej medlem längre
Vardagspoesi med rim som gillas stort av mig!:)
Tummen upp text!
2010-11-02

    ej medlem längre
Sköna rader om de mindre sköna soporna.
2010-11-01

  anits VIP
Mycket tankeväckande
2010-11-01

  lodjuret/seglare VIP
Jag brukar gilla dina rimliga texter och det här försöket var helt okej för mig, inget märkvärdigt över det, vardagligt skräp i det stora hela
så trenne sopborstar förtjänte den
2010-11-01

  Robert Almgren VIP
Originellt och tankeväckande samt bra skrivet!
2010-11-01

  walborg
Vilken bra sop-dikt! Absurt att läsa, men ett ansvarsproblem är det onekligen!
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO