Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden är sned


för få som ser
fan för många som blundar
för många som ler
för få som grubblar
hela jorden är sned
och fan jag undrar
varför du står där bredvid
när jag sitter här och muttrar

regnet öser ner
fräter som syra
men ni går på som vanligt
fast nu är goda råd dyra
är inte så många år kvar
till det definitiva slutet
och ingen verkar bry sig
ber och hoppas på Guden
som aldrig fanns
som lurat generationer
med präster och mullor
vackra böner och toner
ett lurendrejeri om ett
obefintligt paradis
folk köper och sväljer
fast dom borde få panik

för få som ser
fan för många som blundar
för många som ler
för få som grubblar
hela jorden är sned
och fan jag undrar
varför du står där bredvid
när jag sitter här och muttrar

ser du inte sambandet
mellan tsunamis och stormar
mellan flygbolagens profitjakt
översvämningar och torka
en oljeläcka i
mexikanska golfen
nordpolens is smälter
svält bland dom afrikanska folken
skyskrapor som välter
du förstår inte varför
USA på korståg
allt dom rör vid, allt dör
krigar för rätten
att förstöra jorden ännu mer
skaffa mera svart guld
det här är en resumé
för ord kan inte förändra
men kanske öppna folks sinnen
sluta äta kött och åk bil
vi närmar oss den sista timmen
med stormsteg
snälla, öppna era synorgan
det är inte för inte
det blåser upp till orkan

för få som ser
fan för många som blundar
för många som ler
för få som grubblar
hela jorden är sned
och fan jag undrar
varför du står där bredvid
när jag sitter här och muttrar















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-06 22:10



Bookmark and Share


  Lotti
otrolligt bra formulerat och tankar som känns igen. fast för mycket grubbel ger snubbel .......
2010-11-13

  Redeemer
Nu tror jag visserligen på Gud, så vissa rader håller jag inte med om. Men överlag är detta fantastiskt bra, både till budskap och utformning!
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP