Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är tre av mig.

Jag ser dig,

genom ögon
- stulna från
min far.

i spegelns spruckna glas.
Mother, I see you.

Jag minns händer,
som blev klor.

Jag hör dig,

då jag slipar
mina höftben,
- med ett rakblad.

Snart är de vassa nog
för släkt-kalas.
Mother, I feel you.


Armlängs avstånd,

jag minns
värmen från en kropp.

Du omfamnar mig

med orden
som stavas
krav.
Mother, I can scent you.


Jag vill minnas halsgropsdofter,
men känner doften av klorin.

Du syr mig

klänningar
som rymmer
tre av mig.
Mother, can you see me?

Jag sjunger falskt
till
Thank you for the music.

Pianot står tyst,
ensam i ett hörn.

Jag smeker
de vita
ibland.
Kysser de svarta,

viskar ord
som lindrar
smärtan.

"Det är inte för evigt,
lilla vän..."

Mother, can you hear me?

Vi är tre av dig.




Fri vers (Fri form) av EllaMy
Läst 441 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-11-04 20:44



Bookmark and Share


  aol
bara så berörande skaldat
2010-12-02

  Gunnar Hilén VIP
du diktar och kysser det svarta...förverkligar början på ett liv
2010-11-13

  queenia
sårbarhet stavade med ord, som skriker ut, viskar ut, vädjar om moderns kärlek.

mycket berörande.
2010-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Lennon?
2010-11-06

  LeeJasmine Livredd
"Jag vill minnas halsgropsdofter,
men känner doften av klorin".

Den är fin.
Fin och hemsk.
2010-11-04
  > Nästa text
< Föregående

EllaMy
EllaMy