Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bandysäsongen har precis börjat. För en riktig bandyälskare som jag blir de kommande månaderna ett riktigt nöje, tänk så många härliga bandymatcher att se fram emot.


Bandy

Bollar rullar enkelt
på spolad isparkett
sköna skridskoskär
går så väldigt lätt

Passning med klubba
rätt ska den vara
fröjd för varje öga
ett minne att bevara

Dricka i portföljen
det hör faktiskt till
allsång på läktaren
för dem som så vill

Dribblingar och skott
vållar läktarvrål
bollar far i luften
och söker sig mot mål

I pausen en korv
kokt eller stekt
lirarna ska vila
från spelet de lekt

Isbana som blänker
en härlig vinterdag
många ställer upp
och hejar på sitt lag

När gladlynta supportrar
för bandysporten brinner
då kan det nästan kvitta
vem som matchen vinner




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 656 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-05 11:40



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Absolut!
Få vara med
från början till
slut, känna av
spelet på plan
känna glädjen
i och med publiken
då kan man tåla att
inte ens lag vann, då
man glädjen i
tillvaron fann.
Väl beskrivet!
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO