Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och katten spinner...

Ser nyheterna på TV , naturkatastrofer,
vulkanutbrott, stormar och översvämningar.

Och katten spinner i mitt knä

Ännu en knivhuggen , terrordåd, våldtäkter
krig och fattigdom.

Och katten spinner i mitt knä

Mygel, korruption, politiker som lovar
och sviker. skattepengar som slösas bort.

Och katten spinner i mitt knä

Gamla som glöms bort, skolor som stängs
företag som varslar , djur som plågas..

Och katten spinner i mitt knä........




Fri vers av Lotta Eng
Läst 313 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-07 00:02



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Vad skönt att vara lyckligt ovetande om allt negativt, i mitt nästa liv vill jag vara en katt! Fin dikt
2010-12-19

  Johan Bergstjärna VIP
Ja det vore bättre att vara en katt, bra skrivet!
2010-11-14

  lodjuret/seglare VIP
också ett sätt att uttrycka sig och inte utan än att en slås av hur många sätt det finns att uttrycka människans möjliga känsla av maktlöshet på, trenne kantareller förtjänte texten
2010-11-07

  Mr Lindemann VIP
Jag kan utläsa här att katten kan vara en metafor för det i oss som är oberörbart, vad som än händer i världen, på gott och ont förstås, bör tilläggas.
2010-11-07

  Fånga dagen
Katter är underbara för själen
mvh Anna-Karin
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Eng
Lotta Eng