Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är precis som allt annat obegripligt. Ingen kan beskriva Dig och Mig.

I en värld full av människor som inte kan höger och vänster
i vilken en höst försvann,
grät ut sina tårar på egen hand, utan vår medverkan.

Där ägnar kvinnor hela livet åt listor och bilder av
Sina fantastier.
En undanflykt för att inte leva, försöka,
hoppas.

Här finns flickor som inte kan få nog
och pojkar
- Ja, de tror att de kan få allt.

Blickar i trängseln
förintar det som varit och påminner om livet vi valde bort

Bokstäver som hoppar, roterar och försvinner.
Sanningar som inte får vara sanningar
och alla de dagar som gått utan att vidröra Känslan
av att vara alldeles ensam.

En förhoppning om att det aldrig kommer bli höst igen,
att precis klarat sig upp för en brant
som aldrig kommer åter.

Ett mullrande, skallrande tåg fyllt till brädden
Flytande förväntan, oro, bekräftelsebehov
och ett viss mått desperation
på väg mot en plats varifrån man alltid måste vända åter.

Ensam överlever du inte länge.




Fri vers av Gråsparven
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-07 20:31



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
En lite dyster text om flickors tillkortakommande
men, ta tagi och omvärdera genusgrejen!
2010-11-07

  AmandaSvalberg
Du skriver ofta så det känns i hjärtat. Det liksom borrar sig in genom bröstkorgen, och ibland inbillar jag mig att det är mig du skriver om.
- Fantastiskt!
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Gråsparven
Gråsparven