Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I den nyutkomna boken Carl XVI Gustaf- den motvillige monarken beskrivs kungens liv på ett mindre trevligt sätt. Eftersom han obönhörligen vill vända blad verkar det som att det finns en viss sanning i det som skrivits. Är det måhända hans memoarer?


En sådan kung

Prinsen där från Haga
han som är vår kung
en uppväxt så brokig
då han var riktigt ung

Påpassad av många
lek med storasyster
bilar som gick snabbt
en framfart lite yster

Ansvar ganska tidigt
när han fick bli monark
kostym med blankt sigill
till ytan väldigt stark

En tyskbrasilianska
fick bli hans gemål
ett storslaget bröllop
med hejarop och skål

Ett uppdrag för vårt rike
att klippa blågult band
finnas till för var och en
och vänligt skaka hand

En prins och två prinsessor
en vacker barnaskara
där utnämnd kronjuvel
ska ämbetet bevara

När bok har givits ut
om tid som är förliden
då vill han vända blad
och möta nya tiden

Ett liv i sus och dus
festrundor med Noppe
drinkar som bar styrka
i varje liten droppe

Kvinnor som var bjudna
att underhålla mest
dans utan skrupler
när det blev efterfest

Han vill ej kommentera
vill lägga locket på
att dra iväg till Kina
det kan man ju förstå

Prinsen där från Haga
han som är vår kung
när han får problem
blir kungakronan tung

Monarken för vår tid
en hemlighet han bär
besök på svarta klubbar
har vållat stort besvär




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 497 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-08 07:40



Bookmark and Share


  Julianna Strandberg VIP
Jag tror man borde lämna i fred Kungen pga det är inte Han som orsakade kris i landet!!! Och hela det här bok serie om Kungen, Drottning mm är inget annat än svart PR - distrahera folket från riktiga problem till löjliga historier! Slå vad att bakom allt detta ligger partiledare som inte vet hur man hantera situation i landet.
Stakars Kung! Ingen ro!
2010-11-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
För Kungen, som för
oss andra, som här
på jorden vandra
gäller ju en regel:
Lev ditt liv i ditt
kliv var aktiv, men
låt inte det destruk-
tiva ta över det är
en fel manöver!
2010-11-08

  Junitvillingen
Kungen har en roll utåt och ska vara någon att se upp till - ett föredöme. Ok en människa av kött och blod precis som vi andra, men han har dock en position som kräver att han "sköter sig". Finns nog mycket bakom fasaden, mer än det som berättas om i boken. Jag är inte särskilt mycket för monarki, men det är en annan sak. Gillar din text och som alltid är du en fena på att rimma och få till bra flyt. Applåd!
2010-11-08

  queenia
så varför denna hysteri kring konungens liv o leverne?

är han inte en människa av kött o blod som vi?



............. älskar skall han inte få älska sinnlighet, glädje och sex pga sitt ämbete?
2010-11-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO