Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

undrar vem som skrev texten

jag blir bara så trött på att läsa om alla dess gulliga ord

hjärta
smärta
kyssar
gullegull gullegull

dessa torftiga rim på olycklig kärlek
och vem som är vem eller vem är jag
hitta ditt inre på den väg du vandra

har problem bara hitta till dammsugaren
hur fan skall jag då
hitta till mitt inre

skogen och löven
ta mej i röven
knull
och sug på kuk

limma tillbaka löven som trillar
ner på marken och försvinner
inga mord i texterna
ingen spänning

alla dessa skrivkåta poeter
skriv en saga om asfaltens tillkomst

eller hur jag fick en stor sten på foten
där kan man prata om smärta

kommentarerna kan ni skicka på mail till avskrädeshögen@skit.se
applåd = 10 spänn till fattiga barn i Afrika

nu drar jag bort med vinsten, ADJÖ






Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-08 16:24



Bookmark and Share


  Svartsilver
hörru, mina lövdikter rockar fett, bara så du vet det;)
2010-11-09

    Loffe
A touch of an angel ->
Innan jag skrev mina verser nedan kom jag också att tänka på 88-öresrevyn och "Spik i foten". Precis vad du relaterade till. Vilket sammanträffande. :)
Jag misstänker att det kan vara stycket "eller hur jag fick en stor sten på foten, där kan man prata om smärta" som gör liknelsen med Hasse och Tage.

// Loffe
2010-11-08

  Junitvillingen
Av någon anledning kommer jag att tänka på sketchen med Hasse & Tage där Hasse bara gnäller & är negativ och på slutet säger "Till Säffle, kan jag få en kopp kaffe?"...
2010-11-08

  vargtass
Det finns dom som skriver om kärlek, sorg och smärta.
Det finns de som skriver på rim, osv...
Man skriver väl om det som man själv vill och tycker den som läser inte om det en annan skrivit, så behöver man inte fortsätta att läsa. Valet är ens eget.
2010-11-08

    Loffe
Ja, vissa som har som hobby att skriva,
kan till och från vara väldigt naiva.
Den här texten kallar jag naiv, minsann,
- för jag vet att Du bättre skriva kan.

Penningar att sända
till fattiga länder,
kan jag avsätta utan
att be nån klappa händer

Jag önskar att det mesta
som ovan är på pränt
genomsyras av en
ironisk accent

För mig är det inget kolossalt besvär,
att läsa en dikt med vulgärt vokabulär.
Men som du nog har märkt är jag van att skriva
utan att nödrim och svordomar bedriva.

// Loffe
2010-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson