Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så liten

Bland grässtrå så ynklig
en liten Grodan Boll
där trädstammar växer
så svårt att hålla koll

Ett skutt över vägen
kan äventyra livet
att bilar ska stanna
är inte särskilt givet

När rovfåglar kretsar
mot himmelen den blå
då känner grodan oro
det kan man nog förstå

Grodyngel som simmar
så ystert i en sjö
om de inte ser upp
riskerar de att dö

På marken lurar faran
från huggormens list
det är naturens lag
så sorgligt och trist

Krabat ganska liten
i våran stora värld
ständigt lurar faran
på livslinjens färd

I sagan skuttar grodan
han med namnet Boll
vår verklighet är annan
där kammas oftast noll




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 309 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-11 11:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så skön text.
2010-11-15

  Junitvillingen
Söt, berörande text skriven med ömhet i varje ord. Dock är lilla jag rädd för grodor,men en av döttrarna lät dem t o m sitta i ansiktet när hon var liten, huuuuuu...men kanske hoppades hon att någon av dem skulle förvandlas till en stilig prins...för hon kysste dem t o m!!!!
2010-11-11

  Yrre VIP
Ja, livet är inte lätt för en groda ;) Fint rimmat!
2010-11-11

    eva m h
Härligt rimmat ocm livet ur grodperpektiv
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO