Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

197. Brudgummen kommer snart




Vid midnatt skallar ropet
Brudgummen kommer snart
Över nejden glittrar daggen
av ett himmelskt ljus
Över Sion stiger morgonglansen
Då vaknar brudtärnorna

Mina händer griper skyndsamt
om min fackla
Jag tar ett stadigt grepp
i min Frälsares hand

Jag får bära Hans namn
på min panna
ett enda namn
Jag får följa med Honom in
till bröllopsfesten

Stilla får vi gå genom porten
den port
där ingen mer skall gå ut




Fri vers av Maria T
Läst 595 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-14 14:11



Bookmark and Share


  En strimma av guld
En dikt om livets gång och den port vi passerar när vi här på jorden levt våra liv. Jag kan känna en frid i tanken och i din text som får mig att se denna port så vacker.
2010-11-28

    Bodil Sandberg
Fantastiskt vackert..kärlek tillit!
2010-11-25

  Bibbi VIP
Skriver under på min vän Eaglemountains
2010-11-21

  Michaela Dutius
En dikt som lyfter vår blick...det är vår destination!
2010-11-20

  Eaglemountains VIP
Håll er därför vakna. Ni vet inte när dagen och timmen är inne.

Matt 25:13


Min glädje har jag i Herren,
jag jublar över min Gud,
ty han har klätt mig i segerns dräkt
och skrudat mig i rättfärdighetens mantel,
som när brudgummen sätter på sig turbanen
och bruden pryder sig med sina smycken.

Jesaja 61:10
2010-11-19

    Annika J
Tack för en underbar dikt!
"Så trösta varandra med dessa ord"!
2010-11-15

  walborg
Tack finaste Maria för denna stärkande text.
2010-11-14

  Larz Gustafsson VIP
Marana, ta! (1 Kor 16:22)
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T