Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid

Sandkorn rinner sakta
sekund för sekund
Tid står aldrig stilla
ens för en liten stund

Gungar gör pendeln
likt vågornas gång
Exakt och i rytmer
som orden i en sång

Månen går sin vandring
sol går upp och ner
Gryning och skymning
fridfullt mot oss ler

Ett urverk som formats
ur någon mänsklig hand
Går sakta men säkert
mot evighetens strand

Ibland kan man önska
att tiden ska stå still
Särskilt den stunden
då kärlek kommer till

Jorden snurrar säkert
kring det som kallas tid
Ett rop mot evigheten
kan aldrig når sin frid

Dagar går och kommer
månader blir år
Ett sekel blir sekunder
i evighetens spår




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-15 12:12



Bookmark and Share


    eva m h
Tidlös
2010-11-16

    AA VIP
Fint skrivet. // AA
2010-11-16

  anits VIP
Så fina rader om tiden, som går så fort
och aldrig stannar upp
2010-11-15

  Junitvillingen
Blir helt tagen av denna mästerliga text!! SÅ himla bra poetat om något som ofta känns som det springer ifrån oss, men som vi borde njuta av medan vi har den: Tiden. Du är fenomenal på rimtexter, får alltid till så fint flyt tack vare att du till 110% behärskar den tekniken. Jag bokmärker denna eftersom jag älskar innebörden!! Eloge till dig, rosor och applåder:-))
2010-11-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO