Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är ett sätt att stänga av


under alla steg tillbaka vilar hjältarna som är svagare än jag

vid gränsen mellan två världar
där himlar ristar sina magert bräckliga namn
är leken fortfarande all
kanske är det konsten att fastna i något bisarrt
och alldeles för långt som gör att verkligheten tappar fart
de suspekta inre rummen ekar tomma
och jag springer korridor efter korridor
letar hem att finnas i
att känna mig hemma i när inget annat håller mig
och korthusen rasar
som en psalm i november är alla dagar blinda
letar hysteriskt efter mig
efter dig
efter ett omöjligt oss
men jag är inte något man får
jag är något man förtjänar
vi likaså
någonstans mellan andetag och tystnad
speglas natten.
vägen över fälten skiftar färg
leder bort till ett något som alltid tycks vackrare
meningen med något
kanske hittar jag hem till slut
eller bort




Fri vers av L I V
Läst 278 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-16 11:48



Bookmark and Share


    Erika H
Just det där kanske hittar jag hem eller bort, säger så mycket. Ett sökande som du vackert förmedlar. Verkligheten tappar fart, det gillar jag. Hur vi hela tiden ska så mycket.
Du ger mig många tankar när jag läser. Får fokusera tillbaka på texten efter att ha stannat upp. Och för mig är det ett gott betyg på en text.
Tack för en tankefull text med ett gott flöde.

2012-12-13

  aol
gillar flödet bra skriftat
2010-11-20

    Melona
Jadu

såhär blev den förbannat mycket bättre,
skönt flöde
och för mig, klarare!
2010-11-16

  L I V
Thanks Mel för konstruktiv reflektion
Har modifierat och hittat en ny form...kanske blev det bättre
och kanske får jag fram nerven på ett med nyanserat sött nu
2010-11-16

    Melona
Den här känslan känner jag mig väldigt väl igen mig i,
det är ett sätt att stänga av, jo, men samtidigt behöver man väl det då, faktiskt.

och hem
dit kommer man,
men man går vilse på vägen några gånger
och det är inte helt fel, även om det kan kännas så.

jag tycker dock att stilen,
alltså själva flödet blir lite väl ryckigt av de för mig
lite konstiga punkterna,

låt flödet flöda
du har så mycket fint i dina fingrar
2010-11-16
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V