Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hålrum



när du, 'du som finns på riktigt' tog min hand den dagen,
och aldrig släppte, bara höll sådär trofast och med kärlek
kramade om den och höll kvar, var det som om
hela livet stannade kvar i hålrummet som förut fanns

hålrummet inom, ihåligheten jag burit på i så många år
alla 'utiluftensända' frågor utan svar

kommer att tänka på, att det nog funnits ihållighet också
annars hade jag gått under av alla ekon som ropat
ekon av tankar, som ständigt påmint mig om dig
att du inte funnits alls, aldrig fanns någongång
och om min egen fattigdom på dig
fattigdom på kärlek och omsorg, rik på ensamhet inombords

att du aldrig fattade det, att du behövdes
skulle jag ha berättat det för dig när du ändå aldrig hade lust
(du hade inte en enda gång lust, inte heller sen)
du är och förblir ett namn utan betydelse
för du gjorde dig aldrig levande inför mig
och sen dog du ( på riktigt)
men vem skulle jag sörja?

någon annan har tagit plats, den du aldrig ville ha




Fri vers av sunnanvind
Läst 304 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-19 08:52



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
AAGGGHHH!!!!!
Griper tag i de inre rummen...
Oj, så bra...

applåder

kb
2010-11-26

  Blåbäret
oj, så svår
och visst är det så att allt inte är som det bör vara
men ändå, det går att reparera
och någon annan kan ta över och fylla ut det som saknas
behövs ingen biologi för det
bara kärlek
2010-11-22

    JJ VIP
Det finns vissa saker här i livet man måste leva upp till... där man måste förtjäna sin roll, platser och stunder man måste bevista för att kunna säga att man varit någon eller varit nånstans... Avgörande stunder kommer aldrig igen... ingen kan prata till sig eller tiga till sig ett avgörande, man måste själv vara det som avgör. Din fina text föder tankar! Mvh. JJ.
2010-11-19

    leelee
Du skriver så bra.... ville inte gå från sidan, utan att kommentera, men denna förstod jag dock inte. Ingen motsägelse i det. :-) Är "du" två olika personer?
2010-11-19
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind