Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men både du och jag vet att man överlever







läste dig i dina ögon där livet gått i kras
det gjorde mig ont, förbannat ont!
skärvor föll från dina ögon och landade på köksgolvet
spegelbilden var ansiktslös när du tittade i den


*************

samma bild har jag sett en gång förut hos dig
den var den dan din pappa och jag sa att vi skulle skiljas
du förstod nånstans inom att livet kan göra en ont
begreppet för vad det handlar om ägde du
orden att forma tankarna för sånt hade du inte
men du hade smärtan som bor i såna ord och tankar

**************

den här gången är det samma ansiktslösa smärta
som gapar tom emot dig i din spegel
du vet att det går över men det tar tid min son
det tar tid att leva över en kärlek
likaså att överleva den

**************

men både du och jag vet
att man överlever




Fri vers av sunnanvind
Läst 422 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-11-20 09:09



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
Stor igenkännings faktor...
mina ögon tåras.. minns...

Berörande Poesi när den är som bäst...

Applåder + Bo-märke


kb
2010-11-26

  Jean-Michel Orblin
smärtam och bra
2010-11-23

  Blåbäret
ja, märkligt nog överlever man
och så får vi stå vid våra barn och visa för dem att det går hur svårt den än är
"ansiktslös spegelbild"...vilken tomhet du förmedlar
2010-11-22

  Jack_iX
Orden kramar mig fast jag känner så mycket sorg så mycket kärlek ... kan tårar trilla av ord så är det just så dina ord känns tårar till kärlek o prövningarna vi möter i livet o motgångar vi tvingas besegra !
2010-11-22

  Anna*
Väldigt stark text som berör ... djupt ...
2010-11-21

    eva m h
Ordlös smärta känns
2010-11-21

    leelee
Oj! Den här gjorde ont. Fick en flash back.
2010-11-21

  Micael Axelsson
Moders starka kärlek. Hur öm och varm är int den i svåra stunder. Vackert, mjukt och så kärleksfullt inbäddat är detta ditt budskap. Texten letar sig in i den inre vrån. Stinger hårt då jag nu är aningen extra mottaglig för tid efter kärlek, det fråntar dock inte hur mycket den här texten betyder!
2010-11-20

  anits VIP
Mycket vackert skrivet, klokt
tänkvärt och väldigt berörande
2010-11-20

  Rolfsdotter
Fin beskriver du känslan av att stå brevid barnen som växer, gör egna erfarenheter av glädje och smärta...
2010-11-20

  Nina Nightwish
Den här texten berör, väldigt vackert skrivet..
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind