Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadsbild

Stockholm falnar i kvällningen
revor över duken
och inga former är hela

Bilden kan omöjligt sparas
kniven strimlar ut
revor av målade minnen

Tag de bitarna och bygg en skyline.
Jag har glömt hur skönt livet kan vara.


Kniv efter kniv efter kniv
åh jag glöder ikväll!
springer mitt sista gatlopp

Stockholm älskade vän, du brusar
och ingen håller i dig
när du skyndar in i morgondagen

Jag faller isär och dövar pulsen
Tag de bitarna som föll, och lyssna:


Nu är det för gott som jag säger
hejdå och farväl
inom en vecka är jag borta




Fri vers av Skald
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-21 23:14



Bookmark and Share


  fyndighetsberättaren
"Stockholm älskade vän, du brusar
och ingen håller i dig
när du skyndar in i morgondagen"

Älskar den delen :)
2010-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Skald
Skald