Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sist i kön

På gymnastiklektionen
det brukar väljas lag
i den starka gruppen
bör ingen vara svag

Den kvicka Karl-Gunnar
han valdes alltid först
sedan var det Lennart
ty musklerna var störst

Pelle var den snygga
och Gertrud likaså
till det bästa laget
dit valdes de ändå

Kanhända var det därför
att mor och far var rika
de med mycket pengar
dem kan man inte svika

Sist blev alltid Gunnar
han fick sällan vinna
behandlades som luft
och ville helst försvinna

När brännboll spelades
det sorterades i fack
den svaga lilla skaran
fick slå med platta rack

I vuxenlivets cirkus
det är på samma sätt
sortering i grupper
så enkelt och så lätt

Många bär tungsinne
igenom hela livet
att hamna sist i kön
för dem har varit givet




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 401 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-22 12:32



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och igenkännande skrivet
2010-11-22

  walborg
Mönster man fått med sig kan vara klistrande envisa att försöka bli av med.
2010-11-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO