Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
saker och ting kommer nog att ändras i historien, ni får gärna kommentera på mitt språk och min skrivarröst!


Huldas dröm 7

Huldas dröm 7 (kanske ska den heta Hulda i Oakland


Hulda hade varit i Oakland ett år nu. Hon trivdes bra hos familjen som hade 4 barn. Hennes jobb var mer av praktisk natur. Hon skulle hålla ordning på familjens kläder, tvätta dem stryka dem, även sängkläder och handdukar. Hon tyckte det var intressant med de nya tygmaterialen och färger som hon aldrig sett hemma.

En dag när hon stod och lade barnens kläder i prydliga högar, kom frun i huset och sa att hon ville tala med Hulda.( Hon hade lärt sig det engelska språket skapligt nu.)
Hon blev nervös, var frun inte nöjd med hennes arbete?
Men saken var av mycket allvarligare karaktär…

De satte sig mitt emot varann och frun såg så allvarlig ut så Hulda blev alldeles kall och varm om vartannat. Vad hade hänt? Frun lade sin hand på hennes knä och sa:
- Jo, det är så att jag har fått ett telegram, frun harklade sig och såg bedrövat på Hulda. Det är från Huldas mor, hjärtat hoppade till i Hulda, inte nu, det får inte hänt mor Eleonora något!

- Det gäller er syster Agda, hon hade diabetes och….frun kunde nästan inte säga det och Hulda ville inte höra det..hon klarade det inte…jag är så ledsen för din och Hilmas skull….

Hulda hade en stor klump i halsen, den gjorde ont.

- Jamen, lilla Agda har precis blivit konfimerad, hon har fått en biljett till Amerika…nej, det får inte vara sant!!


Men det var sant, frun visade en medkänsla som hjälpte Hulda en aning i det svåra, hon sa också att Hulda kunde få ledigt och åka hem till begravningen.

Hur skulle hon kunna göra det?
Hur skulle hon kunna låta bli?

Mamma Eleonora skulle verkligen behöva henne nu.Nu stod hon ensam med lilla Elsa 7 år och Viktor 13 år.
Praktiska saker kunde hon få hjälp med av sin bror, men sorgen över lilla Agda, ja den fick de dela med stora Atlanten emmellan sig, resten av deras liv.

Hon fick ledigt resten av dagen, nu måste hon berätta för Hilma!










Fri vers av Christine Sabel
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-22 16:46



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket gripande, bra berättat
2010-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Christine Sabel
Christine Sabel