Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Granskning

Jag tror, just idag, att lyckan ligger i att få gå en starta eget-kurs.

Är det en sund längtan, eller ännu en förklädd sorg? Har det någon betydelse?

Jag har iallafall anmält mig.




Fri vers av Inutipojken
Läst 526 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-02 13:27



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Särskilt titeln tillför ett slags distans i denna dikt, som annars är kort och "inifrån"-orienterad på något sätt, tycker jag. Diktjaget "tror", "just idag" men tvekar samtidigt. Rubriken känns som om den är satt av någon annan, ett slags tredjeperson som betraktar de två hälfter som ryms i diktens jag: den entusiastiske och den skeptiske. Den förre har förstås rätt. Vad annat kan vi göra än att hoppas?
2005-12-21

  Lisa
Vilsenhet (hos någon annan) har en förmåga att väcka många varma känslor (hos mig). Jag får en känsla av att vilja lyfta dikt-jaget upp, upp, högt ovanför Arbetsförmedlingens lama kurser. Vardagligt och omständligt; tilltalar mig. Jag gillar de stora avstånden mellan raderna. Det blir som när man funderar: pauser, hopp, tvära kast.

En erfaren man frågade mig för ett tag sedan om jag tror på gud. När jag vimsade lite med svaret sa han: "Personligen tycker jag att den enda jag behöver tro på är mig själv". Skönt!

Är glad att du är tillbaka här. Riktigt glad.
/Lisa
2005-12-15

  älvali
ha ha... å jag tror idag att lyckan ligger i att jag precis avslutat en starta-eget-kurs...
det var lärorikt å inte nu men sen kommer jag att ha nytta av de kunskaperna...
och just nu...
frihet kanske resa kanske bo kanske jag vet inte
men till hundra procent
2005-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Inutipojken