Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

epilog


Trollkarlen har lämnat oss, kanske för sista gången, åter går han på de lövtäckta stigarna. Kanhända är han äntligen på väg hem, där någon väntar honom, någon han inte väntar sig men som vi känner.

Det är ganska tyst i byn, men inte för att han försvunnit. På trädgårdsbordet ligger pärlsocker och smulor som fåglarna låtit bli, bredvid ett urdrucket saftglas. Cykeln och hans väska står i gräset bredvid, som de väntade på dagen då någon av oss ska söka upp honom.




Fri vers av Inutipojken
Läst 624 gånger
Publicerad 2005-10-07 07:16



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
När konsternas nödvändighet är över, då deras verkan har förverkats och lösts upp i vinden. Då är det dags att lägga över ansvaret för återstoden på dem för vilka magikerns ankomst från början alls var nödvändig.
2012-11-12

    David Wästerfors
Olycksbådande tycker jag inte att detta känns som, inte heller önskar jag en fortsättning, för att nu kommentera kommentatorerna. "Epilog" är ju en efterskrift och ett slut, som läsare anar man något som föregick allt detta, så skulle man önska sig något är det en prolog, så att säga. Nu känns det som höst, som tid för tillbakablick, och egendomligt nog kan man känna nyfikenhet men också viss irritation över den där trollkarlen. Vem tror han att han är, liksom. En välskriven, associationsrik text.
2005-10-08

  madinsane
jag tycker den känns hoppfull.
men jag vill ha en fortsättning.
2005-10-07

  Lisa
Gillar inte den olycksbådande känslan...
2005-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Inutipojken