Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där råder tankarna

“Där råder tankarna”


Bortom orden
ligger inga ljud
Där råder tankarna


Vart för mig tankarna
när orden är som en
skugga ett ljudlöst språk

Jag tänker ord som
sipprar som sand
ur mitt minne


Det rinner tankar ner
i ett timglas
över alla år som har varit

Det glittrar soluppgångar
från en sommar från förr

Där spelas musik som jag har njutit
men där finns också tårar från minnen som gjort ont


Mina ljudlösa ord ger
mitt inre en symfoni
av känslor
som kan resa
vart de vill
Där finns tankar som ger mig
styrka och klarare perspektiv

Ibland säger mitt inre jag sånt
som är negativt

Då får jag dricka ur min livsbrunn
och be min självkänsla vila en stund

Mina tankar berättar historier som ingen hört
men för mig betyder dem oerhört

För bortom orden är jag stark och
fri med ett lugn som ger mig
ork att bara vara


Ljudlöst ser bortom fasader i
människornas ansikten

För mitt inre ger mig ett djupare sinnesintryck
under allt vad som ytan återger


Då ser jag dig utan den påtvungna
fasad som inte ger mig något

En sublim skönhet som endast
kan ses där orden inte talas

Där blommar fridens lena liljor
där brinner liv och regnar lugn

Där blåser svalka och solen
sprider ljus över sanningen







Fri vers (Fri form) av MeAmmie VIP
Läst 563 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-11-25 08:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fångades av orden...vackert..;))
2010-12-17

    R Peiper VIP
Finemang,
JagAmmie.
2010-11-26

    AA VIP
Bra skaldat om den inre monologen. Sätta ord på de ordlösa tankarna. // AA
2010-11-25

  Mats Henricson
Snyggt !
2010-11-25

  Eaglemountains VIP
Så underbart vackert skrivet, så fint, så berörande .... tack!
2010-11-25

  Ewa Åkerlind
Vackert, ljuvligt

tar med mig dessa skimrande sandkorn

Där blommar fridens lena liljor
där brinner liv och regnar lugn

Där blåser svalka och solen
sprider ljus över sanningen

Tack
2010-11-25

  aol
underbart vackert så berörande fint skaldat
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

MeAmmie
MeAmmie VIP