Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På söndag är det första advent, vi tänder ett ljus för hopp om glädje och fred på jorden.


Ljusen i advent

Nu tändas åter ljusen
i mörk decemberkväll
likt stjärnorna i skyn
på himlens klara päll

Det första ljuset tänds
för barnens ystra lek
och löftena som gavs
men slutade med svek

Det andra ljuset tänds
för enslingen i parken
som valt att bo ensam
på snötäckta marken

Det tredje ljuset tänds
för den som någon mist
och alla dem som räds
att alltid hamna sist

Det fjärde ljuset tänds
för barnet där på strå
en låga för de svaga
som ingen jul kan få

Nu brinner alla ljusen
för kärlek och fred
den lyser för oss alla
längs vägen så bred




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 863 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-25 12:44



Bookmark and Share


  Yvonne
Mycket varm och fin dikt på rim. Applåd.
2010-11-27

  anits VIP
En mycket vacker och värmande
dikt som andas frid och stillhet
2010-11-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
A dvent
D å i vänt
V äl på det, som
E n gång hände
N är Han första ljuset
T ände, som den
* Sände... Och då,
* som nu vi hoppas
* på att få: Fred och Du
* i den tron är med där!
*********************
2010-11-25

  Eva Langrath VIP
Varma goda och hoppfulla ord i fin formulering
2010-11-25

    Mimmi17
Denna var riktigt fin, med rim, budskap och värme! Hoppas du får en trevlig första advent.
2010-11-25

    Tea Alex
Hoppas du får en riktigt fin advent. :)
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO