Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glöden som dog

En penna lång och stilig
ett suddgummi så mjukt
fick kärlek till varandra
det verkar nästan sjukt

Men kärleken är knepig
en dag så finns den där
ty utan minsta varning
så är man plötsligt kär

De möttes i en skolsal
på matematiklektionen
han skrev en förklaring
hon ändrade versionen

Där log de mot varandra
han skrev en kärlekssång
hon suddade en mening
för strofen blev för lång

De firade och sjöng
sin nyfödda epok
och lovade varandra
att aldrig starta bråk

Han ritade med udden
ett hjärta och ett streck
en glöd av ivrig kärlek
så plötsligt var den väck

På rasten förstod de
att kärleken är skör
att inget blir sig likt
om någon av dem dör

En liten trasig penna
som någon glömt bort
kärleken var upprymd
men alldeles för kort




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 438 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-26 08:41



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket vacker dikt om kärlek
som falnar
2010-11-28

  Eva Langrath VIP
Vacker berättelse om kärlek som kommer och går
2010-11-26

  lodjuret/seglare VIP
läckert värre att väcka sådana känslor hos envar kräsen läsare. Så fint, så lätt löper texten och kärleken läggs bar
2010-11-26

  mare VIP
Fin...sorglig dikt..
2010-11-26

  Yrre VIP
Nämen å pellepennan och suddegumman så gullig ack så sorglig. Jättebra!
2010-11-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO