Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte stöpta i samma form





Blir så evinnerligt trött på alla som kan
frotterar sig i ytlighetens tecken
där klöverns blommor glittrar.
Och sen ha mage, till att må bra.

Hur skulle det vara att någon gång
skänka en tanke till alla våra bröder och systrar,
som av olika anlednigar har hamnat utanför,
det så kallade "normala" samhället?

Mitt hjärta blöder för alla uteliggare/bostadslösa,
och jag vill så här i juletid
be er att skänka dom en liten extra tanke
genom att köpa deras årskalender för 2011.

Med dessa små enkla rader,
vill jag också be er att ta förnuftet tillfånga,
och betänka hur det skulle vara
om ni själv hamnat där.

Reklam eller inte?

Avslutar med:

Skit i vad årets julklappsprognos säger
och ge istället en gåva som heter duga.

http://shop.faktum.nu/?category_id&item_id=51





EM/2010





Fri vers av Madjori
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-27 08:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori