Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina ögonlock är försvunna

Dina ögonlock är försvunna

Någon letade efter dom
I ett annat århundrande

Hittade bara fragment av ditt synfält
Från tiden då drömmarna var vackra

Nu svävar tiden och förkortar våra liv
Som rökbloss i en 90-tals högstadieruta


Dina ögonlock är försvunna
Och mina ögon hittar inte hem


Taxirutan skaver mot kinden
När Hernando De Soto Bridge virvlar förbi
I ett regndisigt eftermiddagslidande

Något i våra tankar
indikerar att vi aldrig kommer mötas

I det här livet


Dina ögonlock är försvunna

Och dina minnen tyngs av intryckta högstadieskåp
Och jag kan inte hjälpa dig utan att
Förlora min utsikt över floden

I utkanten av tillvaron
Cirkulerar 3 korpar
En sjunger för din barndom
Den andra sjunger för ditt liv
Den tredje är ännu tyst

Dina ögonlock är försvunna

Stulna av själlösa älskare som korsat din väg

Och sett din skugga från andra sidan
När du blottat din tystnad


I ett annat liv
hade du saknat min röst




Fri vers av Exil
Läst 440 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-05-19 18:29



Bookmark and Share


  Saring
Helt enkelt hänförande vacker.
Och allt annat än enkel.
Fantastiskt bra..
2012-03-04

    ej medlem längre
"i ett annat liv
hade du saknat min röst"

..fullständigt..
fricking.. fantastisk.. text..
gud vad den svepte runt hjärtat
och.. ja. vackert skrivet..
vackert och vemodigt !!
2011-11-03

  Pimsan Ivarsson
sorgligt
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Exil