Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart är det jul - gemenskapens tid. Men inte för alla, skänk en tanke till alla dem som saknar en riktig jul i gemenskap med andra.


Jul i ensamhet

Där finns ingen julgran
som strålar av ljus
blott golvdrag som kyler
vid nattvindens sus

Där doftar ej något
från skinka och gröt
men tröjan så sliten
är smutsig och blöt

Saknas gör de klappar
med snöre och garnityr
men genom trasig ruta
små snöflingor som yr

Där finns ej gemenskap
i goda vänners lag
ångestropen haglar
bland sparkar och slag

Där finns inga stjärnor
som prydnad på bordet
där ensamhet råder
finns tårar kring ordet

Julglögg varm och god
i vackert blåsta glas
blott sprit i stora dunkar
ett liv som gått i kras

Där sjungs inga sånger
om tomtens vita land
och saknas gör beröring
från någon vänlig hand

En jul i ensamhet
nog många har det så
att ge sitt överflöd
kan ingen det förstå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 442 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-29 13:19



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint och berörande skrivet
en dikt som är mycket tankeväckande
2010-12-02

  mare VIP
Tack för denna dikt, stor sanning...fler borde dela med sig..
2010-11-30

  thyra
Fint rimmad påminnelse!
2010-11-30

    Jenny
Med så enkla ord har du fångat något så värdefullt.
Finns inga ord att beskriva detta på. Otroligt vackert.
2010-11-29

    Tea Alex
Jag har inget att tillägga - du har fångat det som sägas ska. En applåd till dig!
2010-11-29

  peter markurth
fy fan att detta sker i sverige...
2010-11-29

  Junitvillingen
Gripande text om alltför mångas verklighet. Det borde inte få vara så här men är det likt förbaskat. Och det gör ont, ont. Önskar att vi alla, var och en av oss, kan göra något litet för att lysa upp våra medmänniskors jul. Det finns så många därute som behöver oss!!
2010-11-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO