Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

knäckande


Så var det Birger från Öxabäck
som fick sig en redig knäck
när han fria till Maggan
för vad sa väl den haggan
jo:hellre sköt jag mej ditt smäck!!




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 685 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2010-11-29 19:12



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Maggan sitter på gamla dar
ångrar sig bittert och gråter:
ack att jag dissade denna karl
och chansen kom aldrig åter.

Nu sitter jag här, gammal och luspank
men Birger sitter på lyxrestauranter
nu miljardär med pengar på bank
men jag blev ett fattighjon utan kontanter.

Ja, ungdomligt högmod, det går före fall
stöddig i korken, nu krokig i rygg
då högfärdig, dryg och kall som metall
nu får jag tugga på larver och mygg.
2011-02-19

  papessa
käraste Bodil, det första jag gör är att besöka dig, och du är underbar, sitter med ett stort leende på läpparna, och fnisset ligger som ett behagligt surr i hela kroppen...puss puss
2011-01-19

  Eva Langrath VIP
Aj, aj så det kan gå :)
2011-01-02

  Sunlight
Där satt den! :D
Härligt Bodil!
2010-12-06

  Lavinia Röd
Hahaha, stackers Birger! Men, raka rör var det i alla fall! Tack för skratt!
2010-12-03

  Michaela Dutius
Helt underbar!
Tack för det leendet som - om det inte förlänger mitt liv - åtminstone förlängde munnen!

Kram!!
2010-12-01

  ULJO
Kan inte annat än att le en smula
2010-11-30

  aol
tack Bodil jag släcker lampan med ett stort leende på läpparna,
2010-11-29

    Angela
"Ditt smäck"? Rent ordmässigt är "smäck" rätt dysfunktionellt i den här texten, känns som en nödlösning? Smäck är positivt, i ditt textuella fall negativt. Kan du inte finna ett annat ord?
2010-11-29

  walborg
Kul text, men rytmen känns inte riktigt klar.
2010-11-29

  Eva Langrath VIP
Tack för ett gott kvälls skratt :)
2010-11-29

  erkki
Ack ja, när förhoppningarna är som störst blir nesan som värst. Och jag som trodde att...
Vi män är härdade och det har ju sin förklaring
2010-11-29

  Lilla My* VIP
Dä ä inte roolit å va Briger en kväll som dänna! :)
Applåderer*
2010-11-29

  Njord
Så hjärlöst sagt men härligt limerickat!
2010-11-29

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Och jag tycker att kan man inte säga något snällt eller konstruktivt så behöver man inte säga något alls.
Bodil, du är som vanligt min favvo.
Önskar jag hade din talang
2010-11-29

  © anakreon VIP
Hade kanske varit
bättre om Maggan
Sugit på sin napp
och blivit kvar i vaggan?!
Calle
applåderar
2010-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg