Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han fick reda på hur jag mådde....och han reste sig upp och gick.


Jag var alltid pappas flicka



Det är något med hans ögon
Något som glimmar till
precis som dina
brukade göra

Jag ser det på dammiga
fotografier, det leendet du
gömt så länge och jag
undrar när du låste
ut din livsglädje

Jag minns ditt sätt att
baka, det var fusk att baka
utan mjöl i ansiktet
sa du och gnuggade det
vita pudret på
mina rosiga kinder
Jag minns när du
gav mig en
Bamsekram så att jag
trodde att jag skulle tappa
andan och jag minns
hur du läste för mig
på kvällarna

Jag var alltid
pappas flicka

Den dottern som grät
och skrek när pappa
skulle åka någonstans
dit inte hon
fick följa med
Dottern som nu ser
någon slukas av medicin
och ångest,
någon som inte längre
är pappa...

Jag såg aldrig när hoppet
i dina ögon släktes men
jag vet att det ännu
brinner i mina




Fri vers av Didilou
Läst 398 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-30 22:09



Bookmark and Share


  Feliciaspoesi
verkligen vackert, riktigt fint
2019-01-18

    Josefine Anna Victoria
Så otroligt vacker..
2011-04-19

  Let it go VIP
Sorgligt vacker. En påminnelse till mig som pappa att jag skall krama mina töser en extra gång medans jag ännu har chansen, tack
2010-12-14

  Malin Hegert
tårarna är på väg fram gumman
riktigt fint
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Didilou
Didilou