Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smörpojke, sotpojke, sötpojke

 

nu ska du få sota för dina gärningar

du kan börja med skorstenspiporna uppe till vänster

sedan kan du fortsätta med julklapparna

tomtedräkten får du fan betala själv

kemtvätten också

sotpojke

 

sedan kan du smöra formarna

butterkaka, ingefära, saffranskuse, flan

slicka inte på skeden!

sköt dig, smörpojke!

 

koka kålen, luktar finkel

armen i en konstig vinkel

spara slagg i bunken

doften blir rätt unken

slaggpojke, kompostpojke

 

du ska inte tro att alla dagar är sötebrödsdagar

sötpojke

 




Fri vers av Nanna X
Läst 647 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-01 09:57



Bookmark and Share


    Trast
Du är rolig och ordvig.
2010-12-10

  TrollTörnTrappan VIP
Roligt hur du eller någon försöker sätta smörgossen på plats, pålägger honom osmörigt göra.

Egentligen smörar han väl redan för alla, även de svartaste bakplåtar. Men nu är det liksom inte för allt smör i Småland som gäller längre, utan smutsigare realiteter.

Hoppas att kompostpojken icke får för sig å återanvända julklapparna från i fjol, men väl låter posten komma med nya?!

Och att sotet inte har satt sig så hårt så att alla sötningsmedel måste bytas ut mot surhetsmotverkande soda och alkalisk ammoniak eller rentav kloriner.
2010-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X