Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett avslut


storasyster

"Det är inte Jupiter", sa hon, då vi med böjda nackar betraktade den gnistrande planeten däruppe på gryningshimlen, planeten som nu lyste så ovanligt starkt just invid en nedanmåne. Den förste december var kall och det rök om våra andedräkter.

"Det är Iris!" sa hon eftertryckligt. "Inte Jupiter. Utan Iris!" Och så var det med den saken. Sexochetthalvtåringen hade talat.

Lillasyster hade ju fått vingar och flugit iväg. Så däruppe var hon förstås. Kunde vi inte fatta det. Det syntes ju. Det var Irisen.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-02 10:08



Bookmark and Share


  Arja Söderfeldt
Kärnpunkten i detta: att du tog till vara barnets ord! Då var det också Iris.
2010-12-04

    papillon
Hon har alldeles rätt - det är inte Jupiter utan kärlekens planet, Venus - den kan gott vara Iris.
2010-12-02

  Gawain
Få ting kan väl mäta sig med natthimlens grandiosa fägring, och all visdom den är full av. Magiskt.

Irisen ja, så var det nog,,
2010-12-02

    ej medlem längre
as simple as that

... barn är underbara
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP