Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trasig rock

Vinden viner hela dagen.

Ser du den gamle man

som fällt upp kragen?

Han som på andra sidan gatan går?
Han som alla spefulla blickar får.

Trasigt är fodret i den rock
som förr var trendig och tjock

isen i byxans gren
skaver mot hans ben.

Vad som förut hänt
är för andra inte känt.

så fortsätter mannens vandring
tung är hans anding.

Fickan är tom, liksom magen
Härberget stängt om dagen

Med ryggen böjd och krum
går han till stationens varma väntrum.

somnar så en stund med stilla sinne
glada sommardagar med barnen fyller hans minne.




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-02 14:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Hörde just i kväll i TV om de hemlösas situation.

Skandal i s.k. kristna länder som alla har tillgång till att studera Jesaja 58:6 o.s.v. samt Matteus 25:40
2010-12-02

  Eaglemountains VIP
Så underbart vackert skrivet i vemod, så berörande, men så sant.

Det finns många som kommit i denna situation. Bortglömda, och ensamma i kylan, särskilt julmånad är ensamheten störst.
Och en ständig kamp för att få värme och mat, och tyvärr i många fall något annat som förhoppningsvis värmer .....

Det enda positiva är flykten in i drömmarnas land, där minnena återgår till forna och glädjerika dagar.

Applåd.
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion