Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockorna i tornet

I fredstid de klämtar
för lyckliga stunder
vid bröllop och dop
kring mänskliga under

Vid hjärtekross och sorg
de klingar ej i dur
i krig med dragna vapen
de ger till oss sin tur

De spelar för kärlek
så vacker som en dag
i sommarsolens dans
kring vindarnas behag

De ringer till gudstjänst
en stund med kloka ord
gemenskap för oss alla
vid nattvardens bord

De låter så behagligt
vid jul och advent
när ljusen i staken
det nya året tänt

Då vintern nått sitt slut
och våren tagit över
en symfoni av klockor
nog själen då behöver

Från klockorna i tornet
man toner kan höra
en klang till livets puls
som så oss vill beröra




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 311 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-03 13:19



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ja. Här skriver du om något som få lämnas oberörda av. Och bilden var väldigt vacker.
2010-12-06

  anits VIP
Mycket vackra rader, jag tycker
mycket om att lyssna till kyrkklockans klang
2010-12-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
U LJO Du har rätt
R inger in och ut på
* alla sätt, aldrig på
* dem man kan höra
* sig mätt, de ringer
* över bygd och över
* slätt, utan dem man
* stod sig rätt slätt!
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO