Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern [madrigal]

~*~

Vintern den har numer marken i sitt grepp
ser ut som landskap gjorda utav kräpp
vid den fyrstämmiga körens ters och kvint
alla fåglar får lyssna då Borus blåser blint
tills så kölden från marken väl har släppt
och människornas framfart ej är lika tilltäppt

då solen synes fjärran över de vita vidderna
de flesta efter dess ökade styrka önska hett
i bortdomnad känsla i syner av de fyra ryttarna
Krig, Pest, Svält och Död som få haver sett

alltifrån barnens lek till slalombacken preparerad
och djuren ser upp emot skyn därifrån det emanerat

LPWJ 03/12/10




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-03 18:05



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Vacker och väl genomförd.
Tycker särskilt om inledningen!
2010-12-04

  Bibbi VIP
Gillar!
2010-12-04

    ej medlem längre
Härligt fint skaldat Patrik!!!


"Vintern den har numer marken i sitt grepp
ser ut som landskap gjorda utav kräpp
vid den fyrstämmiga körens ters och kvint
alla fåglar får lyssna då Borus blåser blint"


/Ann
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP