Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På kurs mot verkligheten 7 - Närhet


I.
Det är alltid när du försöker sova
som grannen ovanför håller hov
men du fattar aldrig om han
verkligen lever ut sina splatterfilmsdrömmar
eller om allt bara är en bisarr form av ironi

II.
Det är när du träffar folk som tror att de känner dig
som du känner dig som en främling
men du förstår aldrig om det är dig de pratar om
när de pratar minnen, som du redan glömt eller aldrig haft
du är redan på väg någon annanstans

III.
Det är när du ligger med en uppsminkad främling
grannen ovanför bankar i taket
störningsjouren ringer på dörren
och främlingen bara skriker högre
när polisen kommer har hon redan hunnit komma och gå




Prosa av Herr Ångest
Läst 319 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-04 22:48



Bookmark and Share


  Trolltoffsa
Inga kommentarer?!
Detta var en härligt bisarr och mångbottnad studie i närhet. Mycket bra skrivet :)
Sista raden är klockren "när polisen kommer har hon redan hunnit komma och gå"
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest