Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kal-Bärtill var ju, som alla vet, en förmögen man, tyvärr finns det dom som vill komma över hans pengar olagligt...


M`s Julkalender 2010, nr 7 : "Inbrott !"

Sent en natt, när Kal-Bärtill hade gått och lagt sig, hörde han, plötsligt, att glas krossades på nedre våningen i hans lilla stuga. Kal-Bärtill tog fram sitt slagträ , ett stort sådant, som han alltid förvarade under sin säng ,satte på sig filttofflorna och smög nerför trappan .Han hörde hur någon drog i hans lådor, och stängde hans skåpdörrar ! Nu var han nere i det mörka vardagsrummet som endast lystes upp av en svag nattlampa. Ham skymtade en mörk skugga i bortre delen av rummet ! Med slagträt´i högsta hugg stormade Kal-Bärtill mot skuggan...... !
Plötsligt vaknade Kal-Bärtill med ett ryck, han låg på golvet, han hade ramlat ur sängen ! Ännu en mardröm ! Han gick ner för trappan och tände där nere . Allt var OK ! Kal-Bärtill tog ett glas juice och gick och lade sig igen....
Dagens visdomsord: " Bättre när drömmen är skräckinjagande än när verkligheten blir ett nedslagande !" (Lucka 7) .

----




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 277 gånger
Publicerad 2010-12-07 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska