Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidigt uppe

Vaknade för tidigt. Mörkt. Händer ofta.
Det dagas så sakteliga
Hade velat sova, men inte ...

I mörkret. Så upp. Så klart.
Morgonrocken. Huttrar efter sängvärmen.
Sovit för lite. Tung.

Kaffe. Snart klart. Mörkt, hett, gott.
Katten runt mina nakna ben, smeksamt
Får sitt.
Morgontidningen. Politik och skandal.
Fattig blir fattigare, rik blir rikare.

Så i jeans, tröja, boots, jacka.
Att promenera, att vakna.
Snart stranden. Sanden.
Långa steg.
Intill vattenbrynet. Snäckor och tång.
Någon med hund långt borta.
Annars som öde,

Vinden. Bruset.
Grått hav. Himmel grå.
Min rytm, bara gå.
Klarnar med ljuset.




Fri vers av Delilah Juno VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-10 16:09



Bookmark and Share


  Ronny Berk
skapar bilder av diktarjagets grynings vara, ser bilden av morgonrocken, löst omfamnande den sängvarma kroppen
innekatten, utevandringen i sandstranden... den kortfattade textningen fugerar !
2011-12-18

  Ronny Berk
skapar bilder av diktarjagets grynings vara, ser bilden av morgonrocken, löst omfamnande den sängvarma kroppen
innekatten, utevandringen i sandstranden... den kortfattade textningen fugerar !
2011-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP