Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter läsningen av Harry Martinsons text och sett Birger Blomdahls opera Aniara med min älskade. På min vägg en affisch med Niagarafallet.


Om inte ...


Om inte du
och i din famn
just nu
trygg och skymd

vore mitt fall
som affischen
med Niagara

tänkte oändligt
och kallt på mig
i egen rymd

och att
resan gäller bara
för alltid
och utan hamn

självklart javisst
i vår samtid är allt
förväntat trist
och därmed chic

men utan framtid
helt visst
for jag
utan dig
om den finns,
som vilset Aniara.




Bunden vers av Delilah Juno VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-06-20 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP